Yhteistyö: Finarte x Kutomo Rasinmäki

Kodin elementti, jolla on suomalaisessa kodissa pitkä historia ja vankkumaton paikka. Isoäitiemme käsissä niissä syntyi vanhasta aina jotain uutta. Niihin yhdistyi jo muinoin vastuullisuus ja kierrätys, ennen kuin koko vastuullisuuspuhetta oli olemassakaan. Mistä on puhe? Räsymatoista, tietenkin. Satavuotiaan Suomen syntymäpäivän kunniaksi julkaisemme uuden yhteistyön: Finarte x Kutomo Rasinmäki. 

Räsymatot ovat Suomen lisäksi erottamaton osa myös Finarten historiaa. Olemme jatkaneet suomalaista matonkudontaperinnettä jo vuodesta 1985, mistä suuri kiitos kuuluu perheyrityksemme toiselle perustajalle, Eija Rasinmäelle. Eija Rasinmäen pettämättömästä värisilmästä ja taitavasta kutojan kädenjäljestä on syntynyt koristeellisia mattoja nyt jo yli 45 vuoden ajan. Hänet tunnetaan samalla sekä perinteisten taitojen ystävänä ja puolestapuhujana että suomalaisen räsymaton uudistajana.

Finarte Kutomo Rasinmäki rag rugs

Sekä omaa historiaamme että suomalaista kudontaperinnettä kunniottaaksemme lanseeraamme nyt satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän kynnyksellä jotain uutta: tuomme Finarten ja Kutomo Rasinmäen työt jälleen yhteen. Finarte x Kutomo Rasinmäki -yhteistyössä julkaisemme sivuillemme kerran kuukaudessa täysin uniikkeja taideräsymattoja. Matot kudotaan käsin Suomessa, Kutomo Rasinmäellä Oitissa.

Matot ovat ainutlaatuisia ja yksilöllisiä designteoksia; jokaista mattoa luodaan vain yksi kappale. Kutomo Rasinmäki -räsymatot tulevat olemaan kooltaan sekä suuria että pieniä – joka kotiin sopivia kappaleita. Yhteistyössä on mukana myös seinävaatteita, joista huokuu menneiden aikojen retrohenki.

Kotimaisella matolla on tärkeä paikka suomalaisessa sydämessä ja kodissa. Jatketaan tätä perinnettä yhdessä.

rag rug wall art handwoven