Tietosuojaseloste

REKISTERINPITÄJÄ

Finarte (India) Oy (”Finarte” tai ”me”) käsittelee verkkokaupan asiakkaiden henkilötietoja tilauksen käsittelemiseksi, asiakassuhteen hoitamiseen, sekä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi käsittelemme verkkosivuvierailijoidemme tietoja analytiikkatarkoituksiin.

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme miten henkilötietojasi käsitellään kun Finarte on rekisterinpitäjä.

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Finarte (India) Oy
Y-tunnus 0924122-2
Kirkkokatu 1
48100 Kotka

info@finarte.fi
+358 5 2871181

MITÄ TIETOJA FINARTE KERÄÄ JA SÄILYTTÄÄ

  1. Käyttäjän itsensä antamat tiedot
    • Tunnistautumistiedot, kuten nimi
    • Yhteystiedot, kuten puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite
    • Maksutiedot, kuten laskutustiedot sekä maksuvälinetiedot
    • Sijaintitiedot palvelun lokalisointia varten (valuutat, toimitustavat)
    • Markkinointiviestiluvat
    • Asiakkaan erillisellä suostumuksella annetut personoivat tiedot, kuten asiakaskyselyvastaukset
    • Tuotekohtaiset täydennysilmoitustilaukset
  2. Palveluiden käytöstä havaitut tiedot
    • Toimitustiedot, kuten toimitusosoite ja valittu maksutapa
    • Ostoshistoria, kuten tilatut tuotteet, palautukset ja maksut
    • Verkkokaupan selaus- ja käyttötiedot
    • Päätelaitteen tunnistetiedot
    • Verkkokauppasessiotapahtumat, kuten ostoskorilisäykset
  3. Analytiikalla päätellyt tiedot
    • Selaus- ja ostotiedoista pääteltävät tuotesuositukset
    • Ostotiedoista päätellyt asiakasryhmittelyt ja kiinnostuksen kohteet
    • Ostotiedoista päätellyt kokotiedot kokosuositusten antamista varten

Pääsääntöisesti tietojen lähde on verkkosivujen käyttäjä/asiakas itse. Tämän lisäksi saatamme hankkia lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esim. luottopalveluiden tarjoajalta laskupalveluita varten. Voit nähdä omistamasi tiedot asiakastilin kautta sekä halutessasi sinulla on mahdollisuus hävittää itseesi liittyvät tunnistetiedot.

Rekisteröityneistä tai tilauksen tehneistä asiakkaista keräämme tilauksen toteutumiseen tarvittavia tietoja, joita on: asiakkaan nimi, yhteystiedot (sähköposti, puhelinnnumero, toimitus- ja laskutusosoite), maksutavan valinta sekä muut asiakkaan antamat lisätiedot.

Tämän lisäksi keräämme tietoja tilaus- ja toimitushistoriasta, asiakaskommunikaatiosta (sis. reklamaatiot) ja suoramarkkinointiin liittyvät suostumukset ja kiellot.

Yritysasiakkaiden edustajien kohdalla yrityksen nimi, y-tunnus sekä muut yritysasiakkaan antaman lisätiedot kuuluvat kerättävien tietojen piiriin.

Lisäksi voimme käsitellä kaikista verkkokaupan vierailijoista eräitä teknisiä tietoja, joita voidaan joissain tilanteissa pitää henkilötietoina, kuten IP-osoitteesi, käyttöjärjestelmä ja laitetyyppi, sivuhistoria verkkokaupan sisällä ja verkkokaupan hakuhistoria (mm. verkkokaupasta etsimäsi tuotteet).

EVÄSTEET JA ANALYTIIKKATYÖKALUT

Finarten nettisivut hyödyntävät evästeitä sekä vastaavia selainteknisiä toimintoja, kuten selaimen muistia. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto. Jos et halua sivustojen tallentavan evästeitä tietokoneeseesi, voit estää evästeet selainasetuksistasi. Tällöin emme voi taata, että verkkokauppamme toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Evästeitä käytetään mm. ostoskorin toiminnallisuuksiin, käyttäjän tunnistamiseen ja rekisteröityneen asiakkaan kirjautumiseen. Oletusarvoisesti selaimesi evästeet säilyvät yhden kuukauden, ellet poista niitä erikseen. Evästeiden poistaminen onnistuu selaimesi asetuksista. Muista kuitenkin, että selaimeesi latautuu uudet evästeet, kun vierailet sivuillamme taas. Evästeiden ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista.

Evästeitä käytetään myös verkkokaupan sekä markkinoinnin personoinnin mahdollistamiseksi. Käytämme evästeitä parantaaksemme verkkokauppamme käytettävyyttä ja toimivuutta. Lisäksi hyödynnämme evästeitä analytiikkatiedon keräämiseksi ja sosiaalisen median tilien integroimisessa sivustollemme.

Käytämme lisäksi Google Analytics -työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla osoitteessa Google Analyticsin tietosuojaselosteesta.

Tekniset analytiikkatiedot tallentuvat vierailun yhteydessä automaattisesti.

MIHIN TIETOJANI KÄYTETÄÄN?

Henkilötietoja käytetään:

  • Tilausten käsittelyyn, toimitukseen, arkistointiin ja kirjanpitoon
  • Asiakkuuksien ylläpitoon
  • Finartenm sisäisten toimintojen kehittämiseen
  • Asiakaskokemuksen ja -palvelun kehittämiseen
  • Tilastointiin ja toiminnan johtamiseen
  • Estämään väärinkäytökset
  • Paremman ja henkilökohtaisemman sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen
  • Asiakaspalautusten helpottamiseen ja nopeuttamiseen
  • Relevantin sisällön kohdistamiseen

Tilaussopimuksen täytäntöönpano

Käsittelemme henkilötietoja tilauksen käsittelemistä, vahvistamista ja toimittamista varten. Henkilötietoja voidaan lisäksi käsitellä tilausta tai tuotetta koskevien reklamaatioiden tai takuuta koskevien tilanteiden yhteydessä.

Asiakasviestintään ja asiakassuhteen hoitaminen

Asiakkaiden tietoja voidaan käyttää asiakaspalveluun, viestintään ja asiakassuhteen hallintaan ja ylläpitämiseen.

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Suoramarkkinointitarkoitukset

Mikäli olet tilannut uutiskirjeemme tai muulla tavoin ilmaissut haluavasi vastaanottaa suoramarkkinointimateriaalia, voimme käsitellä henkilötietojasi lähettääksemme sinulle suoramarkkinointimateriaalia, kuten tietoa tuotteistamme sekä ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista.

Lisää tietoa henkilötietojen käyttämisestä suoramarkkinoinnissa saat kohdasta 10. Sinulla on aina oikeus kieltää sähköinen suoramarkkinointi.

Henkilötietojen käsittelyn perusteet

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

Finarte noudattaa asiakastietojen käsittelyssä hyviä tietosuojakäytäntöjä ja pääsyä tietoihin valvotaan. 25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksia noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä.

SÄILYTYSAIKA JA OMIEN TIETOJEN TARKASTELU

Säilytämme tietoja tarvittavan ajan, jotta pystymme toteuttamaan tässä selosteessa mainitut käyttötarkoitukset.

Asiakkaan niin halutessa hänen tietonsa voidaan anonymisoida, jolloin kaikki henkilötiedot poistetaan pseudonymisoimalla ne tilistä ja ostohistoriasta. Näin anonymisoidusta tilistä asiakasta ei voida tunnistaa eikä kyseistä tiliä pysty sellaisenaan enää palauttamaan.

Lainsäädäntö tai maksamattomat velat saattavat joissain tapauksissa velvoittaa Finartea säilyttämään osan asiakastiedoista anonymisointitoiveesta huolimatta.

Säilytämme asiakkaidemme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin lainsäädäntö sitä vaatii tai kuin se on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

  • Pääsy sinua koskeviin henkilötietoihin, jotka on Finartella. Saat halutessasi myös jäljennöksen näistä.
  • Voit pyytää meitä oikaisemaan sinua koskevia tietoja
  • Tietyin edellytyksin voit pyytää tietojesi käsittelyyn rajoituksia

Tietojen säilytys ja käsittely perustuvat antamaasi suostumukseen ja sinulla on luonnollisesti oikeus peruuttaa suostumuksesi. Tämä onnistuu ottamalla meihin yhteyttä info@finarte.fi

Oikaisupyynnöt tai muut asiakastietoihisi liittyvät pyynnöt tai kysymykset voit lähettää asiakaspalveluumme. Mikäli huomaat käsittelyssämme tai toiminnassamme puutteita, sinulla on oikeus tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaiselle. Kerrothan asiasta myös meille, jotta voimme korjata virheemme.

Käsittelemme henkilötietoja hoitaaksemme sopimussuhteeseen perustuvat velvollisuutemme rekisteröityä kohtaan, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja suostumuksen perusteella silloin kun rekisteröity on antanut henkilötiedon käsittelylle suostumuksensa, sekä oikeutetun edun perusteella ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme, esimerkiksi verkkosivuanalytiikan keräämiseen.

Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa suostumuksensa minä tahansa ajankohtana ottamalla meihin yhteyttä.

HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN ETA-ALUEEN ULKOPUOLELLE

Pääsääntöisesti käsittelemme henkilötietoja Euroopan talousalueen sisällä.

Saatamme kuitenkin joissain tilanteissa siirtää henkilötietoja käsiteltäväksi tämän alueen ulkopuolelle. Tällöin huolehdimme, että kansainvälisiä siirtoja koskevat sopimukset sisältävät kansainvälisiä siirtoja koskevat mallilausekkeet tai että siirrot muuten tapahtuvat muun kulloinkin voimassaolevan EU-komission hyväksymän järjestelyn mukaisesti, esimerkiksi Privacy Shield -ohjelman puitteissa.

PÄÄTYYKÖ TIETOJANI KOLMANSILLE OSAPUOLILLE?

Jotkin välttämättömät tiedot välittyvät kolmansille osapuolille maksutapahtuman, toimituksen tai markkinointiviestien mahdollistamiseksi. Esimerkiksi toimituksien mahdollistamiseksi osoite- ja yhteystietosi välittyvät logistiikasta vastaaville tahoille. Verkkokauppatapahtumat välittyvät käyttämäämme sisältö- ja markkinointikohdennusjärjestelmään, johon vain meillä on pääsy. Maksutapahtuman yhteydessä maksutietosi kulkevat luotetun maksunvälittäjän kautta.

Maksutapahtumien osalta rekisterinpitäjänä toimii kulloinkin valittu maksupalveluntarjoaja. Maksupalveluntarjoajien tietosuojaselosteet ovat luettavissa kunkin palveluntarjoajan omilta sivuilta:

Paypal

Klarna

Kullekin taholle lähetetään vain palvelun toteutumisen kannalta välttämättömin tieto eikä näillä palveluntarjoajilla ole oikeutta käyttää tietojasi muuhun kuin palvelun toteuttamiseen. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu salattujen yhteyksien kautta.

Emme luovuta henkilötietojasi Finarten organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Finarten organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, identiteettivarkauden, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) muun yleisen edun edellyttämän tarkoituksen varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille, esimerkiksi kuljetuspalvelusta vastaavalle palveluntarjoajalle. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän tietosuojaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Finarten organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

SUORAMARKKINOINTI

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen esimerkiksi tilaamalla uutiskirjeen, voimme lähettää sinulle tiedotteita koskien tuotteitamme, tarjouksiamme tai tapahtumiamme.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin ottamalla meihin. yhteyttä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

VALITUKSEN TEKEMINEN

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Finarten henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

FINARTEN OIKEUS MUUTTAA TÄTÄ TIETOSUOJASELOSTETTA

Pyrimme kehittämään palveluitamme jatkuvasti ja tarjoamaan paremman asiakaskokemuksen käyttäjillemme. Tämän myötä joitakin palveluita ja toiminnallisuuksia saattaa tulla lisää tai ne voivat muuttua, jolloin päivitämme tätä selostetta tarpeen mukaan. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tämän selosteen osia.

Merkittävistä muutoksista ilmoitamme asiakkaillemme erikseen.