Finarte handwoven rugs
FINARTESSA ON KYSE ITSEILMAISUSTA

Me luomme suomalaisia designkodintekstiilejä, jotka juhlivat rohkeaa ajattelua, käsityötä ja iloa olla oma itsensä.

Finarte handwoven rugs
FINARTESSA ON KYSE ITSEILMAISUSTA

Me luomme suomalaisia design-kodintekstiilejä, jotka juhlivat rohkeaa ajattelua, käsityötä ja iloa olla oma itsensä.

Mikä on Finarte

 

Olemme vuonna 1985 perustettu kotkalainen perheyritys ja Suomen johtava designmattojen valmistaja. Suunnittelemme ja valmistamme kodintekstiilejä, joissa yhdistyvät suomalainen muotoilu, kierrätetyt ja kestävät materiaalit sekä intialainen käsityö.

Perimmiltään Finartessa on kyse itseilmaisusta: me uskomme, että koti on paikka, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Finarte our story

Meidän tarinamme

 

Vuonna 1970 nuori tekstiilitaitelija Eija Rasinmäki sai äidiltään kangaspuut. Syntyi jotain ennennäkemätöntä – designräsymatto. Reilu vuosikymmen myöhemmin   Eija kohtasi liikemies Erkki Immosen ja muodostui kahden kumppanin liitto – ja Finarte.
Siitä asti Finarte on ollut hieman jotain muuta kuin yritys. Se on intohimoista räsymattokonseptin säilyttämistä ja uudistamista, kierrätettyjä materiaaleja, taidokasta värien käyttöä ja käsillä tekemistä. Se on samalla perinteiden kunnioittamista ja rohkeaa uudistamisen paloa.

Meidän tarinamme

 

Vuonna 1970 nuori tekstiilitaitelija Eija Rasinmäki sai äidiltään kangaspuut. Syntyi jotain ennennäkemätöntä – design räsymatto. Reilu vuosikymmen myöhemmin   Eija kohtasi liikemies Erkki Immosen ja muodostui kahden kumppanin liitto – ja Finarte.
Siitä asti Finarte on ollut hieman jotain muuta kuin yritys. Se on intohimoista räsymattokonseptin säilyttämistä ja uudistamista, kierrätettyjä materiaaleja, taidokasta värien käyttöä ja käsillä tekemistä. Se on samalla perinteiden kunnioittamista ja rohkeaa uudistamisen paloa.

Finarte our story
MEITÄ OHJAAVAT ARVOT

Meitä ohjaavat arvot

finarte handwoven rugs and textiles

Ilo

Etsimme iloa ympäriltämme ja haluamme intohimoisesti levittää sitä. Suhtaudumme tulevaisuuteen optimistisella asenteella: me kaikki voimme vaikuttaa positiivisesti toisiimme ja maailmaamme.

Aitous

Aitous merkitsee meille rohkeutta olla oma itsensä ja pysyä rehellisenä itselleen. Se on vapautta toteuttaa itseään ja seurata omaa kutsumustaan. Koti on ennen kaikkea paikka, jossa voi olla, kuka on.

Finarte recycled cotton rugs

Välittäminen

Välittäminen koskee kaikkia osa-alueita työssämme: materiaaleja, ihmisiä ja käsityöperinnettä.

Mihin me uskomme

 

Meille parhaita materiaaleja ovat ne, jotka ovat jo olemassa.  Jo tähän päivään mennessä kaikista materiaaleistamme yli 60 % on kierrätettyjä. Meillä on suuri kunnianhimo kasvattaa tätä lukua yhä ylemmäs. Silloinkin kun materiaali ei ole kierrätettyä, on se luonnollista ja sertifioitua. Ja tuotteemme ovat aina käsin tehtyjä.

Mihin me uskomme

 

Meille parhaita materiaaleja ovat ne, jotka ovat jo olemassa.  Jo tähän päivään mennessä kaikista materiaaleistamme yli 60 % ovat kierrätettyjä. Meillä on suuri
kunnianhimo kasvattaa tätä lukua yhä ylemmäs. Silloinkin kun materiaali ei ole kierrätettyä, on se luonnollista ja sertifioitua. Ja aina tuotteemme on aina käsintehty.

Ihmisten tekemänä

 

Finarten matot on tehty Intiassa jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Suhteemme maahan on syvä: käymme siellä vähintään kaksi kertaa vuodessa, olemme asuneet maassa ja yhteistyömme perustuu elinikäiseen yhteyteen oikeiden ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Pyrimme säilyttämään paikallisia perinteitä, yhdistämään niitä pohjoismaalaiseen muotoiluun ja näin luomaan uudenlaista, yhteistä näkemystä globaalista käsityötaidosta.

Kaikki lähtee suomalaisesta suunnittelusta

 

Finarten luovaa työtä ohjaa ajatus yksilöllisistä designesineistä, jotka ovat kaikkien saatavilla ja kestävät aikaa niin tyyliltään kuin laadultaan. Suomalaiset suunnittelijamme ovat sekä nousevia nimiä että tunnettuja taitajia.

Boundary-breaking Finnish design

 

Finarten luovaa työtä ohjaa ajatus yksilöllisistä design-esineistä, jotka ovat kaikkien saatavilla ja kestävät aikaa niin tyyliltään kuin laadultaan. Suomalaiset suunnittelijamme ovat sekä nousevia nimiä että tunnettuja taitajia, joista jokainen jättää oman kädenjälkensä mallistoomme.

Suunnittelijamme

Suunnittelijamme

83215166_2518422341601640_3257034323743735808_n

Marianne Huotari

LUE LISÄÄ
SaanajaOlli8_72 dpi

Saana ja Olli

LUE LISÄÄ
Eri-Shimatsuka-pressphoto-sm-819x1024

Eri Shimatsuka

LUE LISÄÄ
Pasi Kärkkäinen

Pasi Kärkkäinen-Tunkelo

LUE LISÄÄ
eija rasinmäki finarte

Eija Rasinmäki

LUE LISÄÄ
mervi-pesonen-1024x1024

Mervi Pesonen

LUE LISÄÄ
finarte-mifuko

Mifuko

LUE LISÄÄ
emma-hagman-1024x1024

Emma Hagman

LUE LISÄÄ

This Is Our
Warp & Weft

Haluamme kuulla sinusta!

SEURAA MEITÄ

A carpet is the soul of the apartment

– Edgar Allan Poe