Mikä on Finarte

Olemme vuonna 1985 perustettu kotkalainen perheyritys ja Suomen johtava designmattojen valmistaja. Suunnittelemme ja valmistamme kodintekstiilejä, joissa yhdistyvät suomalainen muotoilu, kierrätetyt ja kestävät materiaalit sekä intialainen käsityö.

Perimmiltään Finartessa on kyse itseilmaisusta: me uskomme, että koti on paikka, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Meidän tarinamme

Vuonna 1970 nuori tekstiilitaitelija Eija Rasinmäki sai äidiltään kangaspuut. Syntyi jotain ennennäkemätöntä – designräsymatto. Reilu vuosikymmen myöhemmin   Eija kohtasi liikemies Erkki Immosen ja muodostui kahden kumppanin liitto – ja Finarte. Siitä asti Finarte on ollut hieman jotain muuta kuin yritys. Se on intohimoista räsymattokonseptin säilyttämistä ja uudistamista, kierrätettyjä materiaaleja, taidokasta värien käyttöä ja käsillä tekemistä. Se on samalla perinteiden kunnioittamista ja rohkeaa uudistamisen paloa.

Meidän tarinamme

MEITÄ OHJAAVAT ARVOT

ilo

Etsimme iloa ympäriltämme ja haluamme intohimoisesti levittää sitä. Suhtaudumme tulevaisuuteen optimistisella asenteella: me kaikki voimme vaikuttaa positiivisesti toisiimme ja maailmaamme.

aitous

Aitous merkitsee meille rohkeutta olla oma itsensä ja pysyä rehellisenä itselleen. Se on vapautta toteuttaa itseään ja seurata omaa kutsumustaan. Koti on ennen kaikkea paikka, jossa voi olla, kuka on.

välittäminen

Välittäminen koskee kaikkia osa-alueita työssämme: materiaaleja, ihmisiä ja käsityöperinnettä.

A carpet is the soul of an apartement.

– Edgar Allan Poe

Mihin me uskomme

Meille parhaita materiaaleja ovat ne, jotka ovat jo olemassa.  Jo tähän päivään mennessä kaikista materiaaleistamme yli 60 % on kierrätettyjä. Meillä on suuri kunnianhimo kasvattaa tätä lukua yhä ylemmäs. Silloinkin kun materiaali ei ole kierrätettyä, on se luonnollista ja sertifioitua. Ja tuotteemme ovat aina käsin tehtyjä.

Vastuullisuudesta Hiilidioksidiraportti

Ihmisten tekemänä

Finarten matot on tehty Intiassa jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Suhteemme maahan on syvä: käymme siellä vähintään kaksi kertaa vuodessa, olemme asuneet maassa ja yhteistyömme perustuu elinikäiseen yhteyteen oikeiden ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Pyrimme säilyttämään paikallisia perinteitä, yhdistämään niitä pohjoismaalaiseen muotoiluun ja näin luomaan uudenlaista, yhteistä näkemystä globaalista käsityötaidosta.

Läpinäkyvyydestä

Kaikki lähtee suomalaisesta suunnittelusta

Finarten luovaa työtä ohjaa ajatus yksilöllisistä designesineistä, jotka ovat kaikkien saatavilla ja kestävät aikaa niin tyyliltään kuin laadultaan. Suomalaiset suunnittelijamme ovat sekä nousevia nimiä että tunnettuja taitajia.

Lue lisää suunnittelijoistamme