Tutustu uuteen villamattoon, Saaristoon

Kun ajatus väreilevästä vedenpinnasta ja taitava käsityö kohtaavat, syntyy matto.  Tutustu uuden villamattomme Saariston tarinaan.

Finarten valikoimaan saapui ensimmäisten syystuulien mukana uusi villamatto, Saaristo. Maton on luonut konstailemattomasta tyylistä ja juurevista kodin käyttötuotteista tunnetun STUDIO smoon suunnittelija Marianne Huotari.

STUDIO smoon Finartelle suunnitteleman malliston pääosassa ovat kestävät ja aidot luonnonmateriaalit, joten villa oli luonnollinen valinta uuden maton materiaaliksi. Saaristo-matto on tasaisena kudottu matto, joka luo kutsuvan tekstuurin kotiin.

designer Marianne Huotari holding new wool rug

Saaristo-maton mielenkiintoinen kuosi syntyi yllättävällä tavalla, kun Marianne Huotari käänsi suunnittelemansa Suovilla-maton ympäri ja näki kääntöpuolen kuvion. Kääntöpuolen kudontajälki muistutti väreilevää vedenpintaa ja  suomalaista saaristomaisemaa. Marianne sai heti inspiraation suunnitella uuden maton Suovillan kääntöpuolelta löytyneen vaikuttavan kuvion pohjalta.

“Ajatukseni karkasivat välittömästi nuoruuteni juhannuksiin, jotka vietimme tätini perheen veneellä Vaasan saaristossa. Siellä paistoi aina aurinko, vaikka alkukesän merivesi oli koleaa. Paistattelimme kannella ja välillä ankkuroimme saareen, jossa uitiin, saunottiin ja syötiin. Tuuli leikitteli hiuksilla ja piirsi veden pintaan viivoja. “

flatwoven . wool rug in grey and white

Saariston herkkä kuosi toimii kotona yhtä rauhoittavana elementtinä kuin pienet, rantaa hipovat aallot.

“Saaristo-matto vie ajatukset Suomen tuhansille järville ja veneretkille. Saarien ja luotojen rajat piirtyvät mattoon herkkinä viivoina, jotka muistuttavat väreilevää vedenpintaa.”

Autenttisuus on Saaristossa vahvasti läsnä, sillä se on muun Finarten valikoiman mukaisesti taidolla käsin tehty tuote. Saaristoa on saatavilla neljässä ajankohtaisessa värissä: valko-harmaa, harmaa-valkoinen, terra-valkoinen ja valkoinen-terra. Harmaa väri lainaa sävynsä kalliosta, kun taas toiseksi sävyksi valittiin ajankohtainen tiili.