Ajankohtaista

Joulun lahjaideat

Joulun aika on pian läsnä ja kokosimme parhaat lahjaideat valikoimastamme. Lämmin ja kodikas joulun tunnelma on parhaimmillaan perinteitä, yhdessä vietettyä aikaa sekä pehmeitä pintoja. Käytännölliselle   Mietitkö, mitä käytännöllinen ystäväsi voisi rakastaa? Täydellinen perusvillamattomme Norm toimii monenlaisessa sisustuksessa ja on saatavilla kolmessa käytännöllisessä koossa ja kuudessa ihanassa sävyssä. Juuri-kori taas on ihana lahja sellaisenaan, mutta [...]

Finarte Concept Store – inspiroiva ja palveleva sisustusliike Helsingissä

Väriloistoa, kotoisaa tunnelmaa ja upeita käsinkudottuja mattoja Finarte Concept Storella Finarte Concept Store on muuttanut uusiin, avariin tiloihin Helsingin keskustaan Fredrikinkadulle, kivenheiton päästä Kampista. Matto- ja sisustusmyymälästämme saat asiantuntevaa palvelua mattokysymyksiisi, voit hakea mattoja sovitukseen sekä tilata mittatilausmattoja kotiisi – inspiroivia ideoita unohtamatta! ATRIUM PINKKI-KULTA 480,00 € – 990,00 € Valitse vaihtoehdoista NORM SINAPINKELTAINEN 195,00 € – 425,00 € [...]

Perinteinen räsymatto

"Näin pitkän tien edessäni. Nyt tiedän mitä minun tulee tehdä elämässäni. Se on luovaa ja kaunista: se on Räsymatto! Uudistan perinteisen maton niin, että se sopii vaativaankin sisustamiseen ja sille tulee myös arvostusta" - Eija Rasinmäki Mikä on arvokkaan kansallisaarteemme räsymaton tausta ja miten perustajamme Eija Rasinmäki liittyy siihen? Lue lisää alta. Out of stock [...]

Miksi rakastamme kierrätettyä puuvillaa?

Olemme jo Finarten alku-ajoista, vuodesta 1985 lähtien, uskoneet kierrätettyjen materiaalien olevan parhaita. Maailman luonnonvaroista huolehtiminen on meille tärkeää, ja siksi haluamme olla aktiivisesti mukana vähentämässä maapalloamme kuormittavaa jätemäärää.

Miksi valita kierrätetty PET materiaali?

PET materiaali – Muovipulloista mattojen kuteeksi Tekstiilialalla käytetyillä materiaaleilla on maailman resursseihin merkittävä vaikutus.

Mikä on maton hiilijalanjälki?

Ilmastonmuutos on totta. Mutta vaikuttaako se meidän elämäämme? Meidän mielestämme kyllä. Kasvihuonekaasujen päästöt olivat ennätyskorkealla vuonna 2018. Vaikka globaali tavoite on vähentää päästöjä, on ne itseasiassa nousseet 1.5% vuodessa viimeisimmän YK:n raportin mukaan. Ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on käytävä globaalilla tasolla, mutta uskomme, että myös meidän yritysten toimilla on suuri vaikutus. Haluamme tehdä tuotteita, jotka kuormittavat […]

3 tärkeää asiaa viskoosista

Viskoosi on jo pitkään ollut yksi suosituimmista mattomateriaaleista ja se nähdään yhä useammin suuremmilla pinnoilla sekä ylellisimmissä väreissä. Viskoosi nostaa suosiotaan myös kiiltävän ja pehmeän ulkonäkönsä vuoksi, joka sopii moniin sisustustyyleihin tuoden hienostuneen lisän.

Ulos mattopyykille!

Laineiden liplatus, lokkien kiljunta, silmiä häikäisevä aurinko ja Mäntysuovan tuoksu. Mattojen pesu laiturilla on varmasti yksiä perinteisimpiä ja rakastetuimpia suomalaisia kesätraditioita. Lähes kaikki pienet ja keskikokoiset puuvilla-, juutti- ja PET-matot voi huoletta pestä itse kesällä ulkona, kunhan muistaa käsitellä niitä hellästi. Suuremmille matoille suosittelemme kuitenkin pesua ammattipesulassa. Vaikka suuret puuvilla- ja juuttimatot kestäisivät pesun materiaalinsa [...]

Finarte x Lundia Ystävämyynti

Finarte x Lundia ystävämyynti 17.-18.5. Helsingissä tarjoaa uniikkeja sampleja sekä edullisia löytöjä varaston kätköistä ja kuvaus- ja messukappaleista.

Kuka valmisti mattosi?

Yritysten vastuullisuus, sen eri muodoissa, on hyvästä syystä paljon esillä. Olemme puhuneet paljon meille tärkeästä kierrätysmateriaalien käytöstä ja siihen liittyvästä vastuullisuudesta, vaikka myös tuotantoketjumme yksityiskohdat sekä kantamamme sosiaalinen vastuun yksityiskohdat on teille avointa tietoa. Siksi näin Fashion Revolution -viikolla haluamme tehdä toimintaamme läpinäkyvämmäksi ja antaa kasvot heille, jotka mattojamme kutovat. Finarte on toiminut Intiassa jo [...]

Pidä mattosi kauniina – vinkit eri materiaaleille

Mattoa valitessa kannattaa pysähtyä miettimään maton ulkonäön ja oikean koon lisäksi myös maton ominaisuuksia ja hoito-ohjeita. Oikeanlaisella, hellällä hoidolla matto voi kestää vuosikymmeniä.

Ekologinen ja lumoava juutti

Juutti on noussut viime vuosina trendikkäimpien sisustusmateriaalien joukkoon ekologisuutensa ja käytännöllisyytensä vuoksi. Monet rakastavat juutin rouheaa, luonnonmukaista ulkonäköä, joka sopii hienosti moniin erilaisiin sisustustyyleihin.

Kuinka valita oikean kokoinen matto?

Mattoa valitessa kannattaa käyttää hetki aikaa sopivan koon pohtimiseen kutkuttavien väri-, materiaali- ja tekstuurivalintojen ohella. Oikean kokoisella matolla pienestäkin tilasta saa suuremman tuntuisen, ja suuresta tilasta viihtyisän ja selkeän.

5 x kevään uudet trendit 2019

Tälle vuodelle trendit lupaavat väriloistoa luonnosta, puun eri sävyjä sekä aavistuksen art decoa, unohtamatta kirkkaita väripilkkuja keltaista ja oranssia.

Nordic Roots – Mitä suomalaisuus merkitsee meille?

Finarten mallistomme on jakautunut kahteen teemaan, joista toinen kulkee Nordic Roots -nimen alla. Juuremme ovat vahvasti kiinni kotimaassamme, mutta mitä suomalaisuus todella merkitsee meille? Lue alta, mitä asioita arvostamme eniten kotimaassamme.

Tutustu uuteen villamattoon, Saaristoon

Kun ajatus väreilevästä vedenpinnasta ja taitava käsityö kohtaavat, syntyy matto.  Tutustu uuden villamattomme Saariston tarinaan.

Ekologiset matot Helsingin sydämessä – Finarte Concept Store

Paikka, josta löydät Suomessa suunnitellut, Intiassa käsin kudotut matot sekä kodin sisustustuotteet. Lue Finarte Concept Storen tarina.

Mattoja kierrätetyistä muovipulloista

Muovinen juomapullo, joka muuten päätyisi jätteeksi. Mitä jos tämän materiaalin kierrättäisikin edelleen ja kutoisi muovista maton? Suunnittelijakaksikko Mifuko loi meille raikkaan Turkanan, jonka pehmeä kudos on peräisin kierrätetystä PET-materiaalista.

Finarte Milanon Design-viikoilla

Milano kutsuu! Osallistumme Milanon design-viikolle kahdestatoista suomalaisesta designbrändistä luodun luovan kollektiivin kanssa.  ‘Nordic Happiness’ -nimeä kantava kollektiivimme tarjoilee suomalaista uutta muotoilua parhaimmillaan yhdessä ainutlaatuisessa kokemuksessa.

Kierrätyspuuvilla – miten ja miksi käytämme sitä?

Maailman luonnonvaroista huolehtiminen on meille tärkeää, ja siksi haluamme olla aktiivisesti mukana vähentämässä maapalloamme kuormittavaa jätemäärää. Olemmekin aina uskoneet  jo valmiiksi olemassa olevien materiaalien olevan niitä parhaita materiaaleja.

Aika lumipesulle – kuinka puhdistaa matto lumella?

Viime viikkoina lämpömittari on pysytellyt reippaasti pakkasen puolella. Kirpeässä pakkassäässä on omat hyvät puolensa: nyt on nimittäin täydellinen hetki puhdistaa matot ulkona, lumessa. Erityisesti villamatot nauttivat lumipesusta ja pakkasilman raikkaudesta. Lue alta vinkkimme kuinka toteuttaa villamaton pesu lumessa onnistuneesti.

Sisustustrendit keväällä 2018

Kevät tuo kotiin kauniita muotoja, vivahteikkaan väripaletin ja persoonalliset yksityiskohdat. Kävimme helmikuussa Tukholman sisustusmessuilla inspiroitumassa kevään 2018 trendeistä. Mihin elementteihin tänä keväänä kiinnitetään huomiota?

10 x parasta vuodessa 2017

Vuosi 2017 oli täynnä iloa ja uusia asioita, mutta myös erittäin tärkeä vuosi meille Finartella. Mitä kaikkea tuohon vuoteen mahtuikaan? Tehdäänpä pieni aikamatka ja kurkistetaan 10 parhaaseen asiaan, mitä saimme vuonna 2017 kokea.

Stockholm Furniture & Light Fair 2018

Pohjoismaisen designin yksi tärkeimmistä tapahtumista  – Stockholm Furniture & Light Fair 2018 – on aivan kulman takana!  Messut järjestetään Tukholmassa 6–10 helmikuuta. Löydät meidät messuilta osastolta  C02:30. Tervetuloa osastollemme tutustumaan uuteen mallistoomme!

Miten Suovilla-mallisto luotiin? Marianne Huotari kertoo tarinan malliston takaa

Aito, ylväs ja kesyttämätön. Nämä sanat nousevat ensimmäisenä mieleen, jos Marianne Huotarilta kysyy hänen Finartelle suunnittelemasta Suovilla-mallistostaan. Lue Suovilla-mallistomme tarina alta.

Yhteistyö: Finarte x Kutomo Rasinmäki

Kodin elementti, jolla on suomalaisessa kodissa pitkä historia ja vankkumaton paikka. Isoäitiemme käsissä niissä syntyi vanhasta aina jotain uutta. Niihin yhdistyi jo muinoin vastuullisuus ja kierrätys, ennen kuin koko vastuullisuuspuhetta oli olemassakaan. Mistä on puhe? Räsymatoista, tietenkin. Satavuotiaan Suomen syntymäpäivän kunniaksi julkaisemme uuden yhteistyön: Finarte x Kutomo Rasinmäki. 

Valoa mustan sijaan – Bright Friday

Me Finartella haluamme, että jokainen meiltä tehty ostos on harkittu ja toivottu – ja että mattojamme rakastetaan pitkään. Black Friday -kulutuspäivän sijaan osallistumme ystävämme Weecosin innoittamana Bright Friday -konseptiin .

Villamatot – miten niistä pidetään huolta?

Käsin kudotuissa villamatoissa on sitä jotakin taikaa. Niiden avulla kotiin tuodaan lempeä tunnelma, sillä villa on tietysti materiaalina pehmeä ja lämmin. Mutta miten villamattojen hoito tapahtuu?

Suomalaisen designin suosikkimme

Finarte matkustaa jälleen – tällä viikolla suuntana on Japani. Olemme myös mukana TRE:n matkassa valloittamassa Koreaa. Muita reissujemme kohteita ovat tänä vuonna olleet Kööpenhamina, Lontoo, Frankfurt, New York, Pariisi ja Delhi. Rakastamme olla liikkeessä ja etsiä uusia seikkailuja. Matkustaessamme tulee usein pohdittua suomalaisen designin tilaa, ja muista suomalaisista designmerkeistä kyselläänkin meiltä paljon. Olemme tutustuneet sekä […]

Finarte Film Lounge @ Superwood Festival by Ivana Helsinki

Ivana Helsingin 20.-22.10.2017 järjestämä Superwood Festival lähestyy! Superwood yhdistää musiikin, elokuva, taiteen, puheen ja kasvisruuan ainutlaatuiseksi kokonaiselämykseksi merenrannalla Hotelli Rantapuistossa Helsingin Vuosaaressa. Festivaali onkin kuin viikonloppuloma tai yökylä aikuisille. Festivaalilla voi nauttia musiikin ohella yöllisistä elokuvanäytöksistä Finarte Film Loungessa. Finarte Film Lounge on aikuisten sleepover, jossa voit nauttia kulttuurista ystävä kainalossa, vaikkapa punaviinilasi kädessä. Viikonlopun aikana […]

Miten koti sisustetaan tänä syksynä? Vinkit x 5 Pariisista ja Helsingistä

Syksy on vuodenaika, jolloin muutokset luonnossa ovat hyvin käsinkosketeltavia. Myös sisällä, kotona, tekee mieli uudistua ja varautua uutta kautta varten. Kävimme Pariisissa Maison et Objet -messuilla ja Helsingissä Habitaressa inspiroitumassa, miltä syksyn trendit näyttävät. Lue sisustusvinkkimme x 5!