Miten koti sisustetaan tänä syksynä? Vinkit x 5 Pariisista ja Helsingistä

Syksy on vuodenaika, jolloin muutokset luonnossa ovat hyvin käsinkosketeltavia. Myös sisällä, kotona, tekee mieli uudistua ja varautua uutta kautta varten. Kävimme Pariisissa Maison et Objet -messuilla ja Helsingissä Habitaressa inspiroitumassa, miltä syksyn trendit näyttävät. Lue sisustusvinkkimme x 5!

 

Tummat, syvät sävyt

Sävymaailma syksyllä on syvä ja aistikas. Tunnelmaa kotiin tuovat pimenevistä illoista lainatut värit: metsänvihreä, yönsininen, hiekka ja savi. Myös eri punaisen sävyt sekä niiden yhdistelmät toimivat tänä syksynä. Viininpunainen, murrettu roosa ja lämmin terrakotta toimivat kauniisti yhdessä. Myös ruskean eri sävyt tulevat rytinällä. Minimalistisesta Aurora-matosta löydät täydelliset syksyn sävyt.

habitare hakola messut suovilla sisustus

Hakolan messuosastolla Habitaressa tummia sävyjä ja kaktuksia. Lattialla Finarten pehmeä Suovilla-matto. Kuva Susanna Vento.

 

Pehmeää ja lämmintä

Materiaaleissa kiinnostaa puuvilla, pellava, sametti ja villa. Pehmeät sekä luonnolliset materiaalit pitävät lämpimänä ja tuovat lempeyttä kodin tunnelmaan. Villamatto jalkojen alla saa nyt olla muhkea, kuten Marianne Huotarin suunnittelema Suovilla-matto. Rouheaan puuvillavilttiin on ihana kietoutua.

Cactilove

Viherkasvit ovat aiheuttaneet sisustuksessa huumaa jo jonkin aikaa. Pehmeiden tekstiilien rinnalla innostavat nyt myös särmää tuovat piikikkäät kaktukset.

Kekseliäs muotoilu

Arjen keskellä ilostuttaa sisustus, joka on muotoilultaan sekä visuaalista, kiinnostavaa että hauskaa. Kekseliäillä ratkaisuilla koko huoneen ilme saa helposti hymyn huulille.

 

syksyn sisustus koti bedesign lumokids

Maison et Objet -messuilla hurmasi BeDesignin Deer self sekä ihanat naiset. LumoKids esitteli, miten nukkumisesta tehdään hauskaa. Kuvassa Finarten Aitta-matto.

 

Keramiikalla sisustaminen

Tänä syksynä pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia kodissa ovat  keramiikkatuotteet. Kaunis kulho soveltuu monenlaiseen käyttöön: teekupiksi, tuikkukipoksi, säilytysratkaisuksi pienille aarteille.. Persoonalliset keramiikkatuotteet tuovat tekstiilimaailmaan kivaa kontrastia.

 

sisustus trendi syksy habitare

Yksityiskohtia Habitaresta ja Maison et Objet -messuilta.