Meidän
tarinamme

Finarte on perheyritys jo toisessa polvessa, joka syntyi liikemiehen ja tekstiilitaitelijan yhteistyönä jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Se on osa suomalaista tekstiilihistoriaa, jonka juuret ovat tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen 1970-luvulla aloittamassa räsymaton uudistamisessa.

Finarte perustettiin vuonna 1985, kun suomalaisen räsymaton uudistaja, 1970-luvun alussa uransa aloittanut Eija Rasinmäki ja hänen kumppaninsa Erkki Immonen aloittivat Finarten toiminnan ja perustivat tehtaan Portugaliin. Visionaan tuottaa hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, persoonallisia puuvillamattoja, Finartesta kehittyi mattokonsepti, joka pian levisi suomalaisten liikkeiden lisäksi myös ulkomaille Japania myöden.

1990-luvun alussa sekä Suomessa että maailmalla puhalsivat muutoksen tuulet. Portugalin tehtaan tarina päättyi ja pian sen jälkeen Eija kutsuttiin Intiaan käymään. Intian värikylläisyys, pitkä käsityöperinne ja hyvät yhteistyökumppanit vakuuttivat Eijan ja Erkin päätökseen siirtää pysähtynyt tuotanto Intiaan. Luottamussuhde, joka luotiin yli 25 vuotta sitten, jatkuu edelleen – teemme samojen ihmisten kanssa töitä Intiassa vielä tänä päivänäkin.

Nyt uudistunut Finarte jatkaa samalla visiolla ja arvomaailmalla kuin jo 1980-luvulla – tarkoituksenaan luoda kauniita, persoonallisia mattoja, joissa yhdistyvät suomalainen design, ekologiset ja kestävät materiaalit sekä käsinkudottu perinteitä nykypäivään yhdistävä estetiikka. Tänä päivänä Finarte tekee yhteistyötä sekä monien jo nimekkäiden että vasta aloittelevien suunnittelijoiden kanssa, joista kukin on tuonut oman kädenjälkensä mallistoon. Luotsinaan perheen tytär Larissa Immonen, Finarten uusi ajanjakso korostaa Finarten ekologista ja luonnonmukaista lähestymistapaa mattojen suunnitteluun ja kudontaan.