Eija Rasinmäki

 Tekstiilisuunnittelija

Eija Rasinmäki on toinen Finarten perustajista ja Finarten pitkäaikainen pääsuunnittelija. Eija inspiroitui jo nuorella iällä äitinsä kutomisista, ja saatuaan ensimmäiset omat kangaspuunsa hän päätti sukeltaa syvälle suomalaisten räsymattojen maailmaan. Hän perusti oman kutomon vuonna 1970, luoden samalla tunnetun ja tunnistettavan oman tyylinsä. Vuoteen 1978 mennessä Eijalla oli jo 25 kutojaa omassa kutomossaan Hausjärven Oitissa.

Kului muutama hektinen vuosi kutomoa pyörittäessä, kahden lapsen yksinhuoltajana, kun Eija tapasi tulevan miehensä, liikemies Erkki Immosen. Vuonna 1985 he päättivät yhdessä perustaa Finarten – yrityksen, jonka tavoitteena oli tehdä laadukkaita ja persoonallisia puuvillamattoja kaikille. Seuraavien vuosien aikana Finarten mattoja kudottiin Portugalissa omassa tehtaassa. Portugalin tehtaan tarinan päättyessä Eija kutsuttiin Intiaan suunnittelemaan. Pääsuunnittelijana Eija on ollut vastuussa myös kutomistaitojen ja – tekniikan opettamisesta Intiassa, jossa hän on perheineen käynyt jo vuosien ajan aina vuodesta 1992. Tiheä Intiassa käyminen kulminoitui vuosiin 2005-2008 jolloin Eija asui Intiassa nuorimman tyttärensä, nykyisen Finarten toimitusjohtajan kanssa.

Finartelle suunnittelun aikana Eija Rasinmäki on pitänyt myös oman kutomonsa toiminnan vireänä Oitissa. Kutomolla tehdään edelleen mattoja, nyt tilaustöinä. Hänen uniikkeja taidemattojaan löytyy ympäri maailmaa, muun muassa Woody Allenin kotoa sekä Suomen konsulaatista New Yorkissa.

Rasinmäen pettämätön värisilma yhdistettynä taitavan kutojan kädenjälkeen on herättänyt tekstiilit eloon jo yli 45 vuotta.