Mifuko

 Suunnittelijat

Mifuko on eettisesti toimiva designyritys, jonka tuotteet Kiondo korit valmistetaan käsityönä Keniassa. Yrityksen ovat perustaneet suunnittelija ystävykset Minna Impiö ja Mari Martikainen. Mifukon yksi perusajatus on perinteisten käsityötaitojen arvostus ja pyrkimys niiden säilyttämiseen. Mifuko tuo työtä jo yli 600 naiselle Kenian maaseudulla.

Finartelle Minna ja Mari suunnittelivat kolme mattomallia, villamatot Mombasan ja Nakurun sekä PET-materiaalista valmistetun Turkanan.
Mallistossa yhdistyy suomalainen suunnittelu Afrikan väreihin. Villa on lämmin ja likaa hylkivä materiaali, joka tuntuu ihanalta varpaiden alla.
Villamatot ovat toteutettu kelim-tekniikalla. Suunnittelijoiden ajatus oli yhdistää vapaa kädenjälki graafiseen kuviopintaan.

Mombasa tuo tuulahduksen lämpimistä väreistä, tuoksuvista mausteista ja lämpimästä merituulesta. Vaalea Nakuru yhdistää maavärejä, hiekkaa ja kiveä. PET-matto Turkana on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Toimikassidos ja raidat tuo pelkistettyyn Turkanaan rytmin.