Miksi valita kierrätetty PET materiaali?

PET materiaali – Muovipulloista mattojen kuteeksi

Tekstiilialalla käytetyillä materiaaleilla on maailman resursseihin merkittävä vaikutus. Yksi päätöksemme kohti vastuullisempaa elämää on jo olemassa olevien raaka-aineiden hyödyntäminen, olemmehan käyttäneet kierrätettyä puuvillaa matoissamme jo perheyrityksemme alusta asti.Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia ekologisia vaihtoehtoja kierrättettyjen materiaalien käyttöön.

Miksi kannattaa valita rPET :

  1. PET on ympäristöystävällinen materiaali, joka on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.
  2. Suurin etu tässä materiaalissa on sen kosteuden kestävyys. Tämän takia PET sopii erityisen hyvin eteisen matoksi tai ulkotilaan.
  3. PET on pehmeä, villan tuntuinen ja kevyt materiaali.
  4. PET on tiheästi kudottu ja kosteutta hylkivä.
  5. PET on erittäin käytännöllinen materiaali, jossa yhdityy muovin hyviä puolia – vahvuus ja joustavuus.
  6. PET materiaali soveltuu kosteisiin- ja ulkotiloihin, kunhan pitää huolen, ettei vesi jää seisomaan maton päälle pidemmäksi aikaa.

Kierrätetty PET Materiaali

PET on lyhenne polyeteenitereftalaattista, josta muovipullot valmistetaan. Tämä materiaali on samaan aikaan sekä vahvaa että kevyttä, mutta myös 100 % kierrätettyä. Kierrätettyä PET-materiaalia saadaan, kun käytetyt muovipullot rouhitaan pieniksi pelleteiksi, joista kehrätään lankaa.

Katso tästä – YouTube kuinka rPET materiaalia valmistetaan. 

Pispala-matto

Mervi Pesosen suunnittelema Pispala on kierrätetystä PET-materiaalista kudottu, perinteisistä suomalaisista räsymatoista inspiraationsa saanut monikäyttöinen matto, jota voi käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissakin. PET materiaali on erityisen toimiva esimerkiksi keittiössä, eteisessä tai kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa. Tätä mattoa voi myös huoletta huuhdella.

Pispala on saatavilla kolmessa eri värissä, keltainen, harmaa ja tummanharmaa ja viidessä eri koossa: 50×80, 80×150, 100×200, 140×200 and 170×240.