3 tärkeää asiaa viskoosista

Viskoosi on jo pitkään ollut yksi suosituimmista mattomateriaaleista ja se nähdään yhä useammin suuremmilla pinnoilla sekä ylellisimmissä väreissä. Viskoosi nostaa suosiotaan myös kiiltävän ja pehmeän ulkonäkönsä vuoksi, joka sopii moniin sisustustyyleihin tuoden hienostuneen lisän.

1. Viskoosi materiaalina

Viskoosi on kauniin kiiltavä ja silkkisen pehmeä materiaali. Viskoosimaton sävy ja pinnan kiilto eläytyvät valon mukaan. Maton sävy voi siis vaihdella kiiltävästä himmeämpään riippuen valon tulosuunnasta.

Viskoosi on muuntokuitu, joka valmistetaan selluloosasta. Selluloosan raaka-aineena käytetään tavallisesti koivua tai kuusta. Viskoosi tunnetaan myös nimellä Raion ja siitä tehdään myös vaatteita, sisustustekstiilejä sekä mattoja. Viskoosi voi tuntua ja näyttää luonnollisilta kuiduilta, kuten silkiltä. Viskoosiin voi myös yhdistää villaa tai puuvillaa ja materiaalia voidaan värjätä minkä tahansa väriseksi sekä valmistaa eri muotoisiksi.

Suraya matto valmistetaan käsin tuftaamalla laadukkaasta viskoosilangasta.

2. Kuinka hoitaa viskoosimattoa

Viskoosi on herkkä materiaali. Lyhyt- ja tiheänukkainen viskoosimatto pysyy oikein hoidettuna siistinä ja ryhdikkäänä pitkään. Viskoosi sietää heikosti vettä, joten suosittelemme pesun tarpeessa viskoosimatolle kuivapesua pesulassa. Pienemmät paikalliset tahrat voi pyyhkiä esimerkiksi mikrokuituliinalla painellen. Suosittelemme myös välttämään viskoosin kastelua, koska kosteus voi aiheuttaa läikkien muodostumista tai muutoksia pinnan kiiltoon. Parhaiten tätä materiaalia voi hoitaa imuroimalla matalalla teholla. Kovassa kulutuksessa viskoosimaton pintaan saattaa muodostua irtoavaa nukkaa.

 • Out of stock
  Sale- 40%

  SURAYA HARMAA, KAHDEKSANKULMAINEN

  198,00  Lue Lisää
 • Finarte Suraya viscose carpet in rose
  Out of stock
  Sale- 40%

  SURAYA ROOSA, KAHDEKSANKULMAINEN

  198,00  Lue Lisää
 • Finarte Suraya viscose carpet in burgundy
  Out of stock
  Sale- 40%

  SURAYA VIININPUNAINEN, KAHDEKSANKULMAINEN

  198,00  Lue Lisää

3. Do’s ja Dont’s

DO:

-Viskoosi on parhaimmillaan suurilla pinnoilla, joten kannattaa valita tilaan tarpeeksi suuri matto

-Viskoosimatto kannattaa sijoittaa esimerkiksi olo- tai makuuhuoneeseen 

-Pehmeä ja kiiltävä pinta säilyy parhaiten, kun vältetään kosteutta sekä suoraa auringonvaloa. 

 

DON’T

-Viskoosimatolle ei suositella laitettavan painavia esineitä, ettei mattoon jää painaumia.

-Imurointia ei suositella suurella teholla

-Viskoosimaton pinnalle saattaa muodostua irtoavaa nukkaa ja tämä kuuluu materiaalin ominaisuuksiin varsinkin maton ollessa uusi. Nukan muodostumista voi hillitä sillä, että välttää maton kovaa hankausta.

Viskoosi on herkkä materiaali ja tämän ominaisuuden vuoksi viskoosimatto sopii parhaiten huoneeseen, jossa on vähemmän trafiikkia. Viskoosi sietää heikosti vettä ja kosteutta ja tämän vuoksi emme suosittele viskoosimattoa keittiöön tai eteiseen. Suora auringonpaiste saattaa lämpönsä puolesta aiheuttaa muutoksia kuituihin.