VÄRE TAIDEGRAFIIKKA

59,00 

Väre taidegrafiikka on osa Kansallismuseon Väre-kokoelmaa, jonka kuvitus on Marianne Huotarin suunnittelema. Teos on osa sadan giclée -painetun vedoksen sarjaa ja painettu Hahnemühle FineArt -paperille.  Jokainen teos on numeroitu ja taiteilija Marianne Huotarin signeeraama.

Painettu Helsingissä.

Koko: 30 x 42 cm

Out of stock

Varasto loppu

Want to be notified when this product is back in stock?

 

Kuvaus

“Kuvitus vie ajatukset orgaanisten siveltimenvetojen kansallisromanttiseen metsään, jossa voi nähdä primitiiviset ruukkuihin uurretut kuviot, muistojen uomat tekevissä kämmenissä sekä elämän väreet.”

– Marianne Huotari, keramiikka- ja tekstiilitaiteilija

Kansallismuseo x Marianne Huotari —

Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Marianne Huotari on suunnitellut Kansallismuseolle Väre-kuvituksen, josta on syntynyt kodintekstiileistä ja paperituotteista koostuva tuotesarja. Väre-tuotesarjassa ja kuvituksessa yhdistyy moni Finartelle tärkeä elementti: perinteet ja niiden arvostaminen ja uudistaminen, kaunis muotoilu, käsityö sekä suomalaisten muotoilijoiden esiin nostaminen.

Laadukas paperi —

Vären taidejuliste on painettu Hahnemühle FineArt -paperille, joka on arkistokelpoinen ja säilyy normaaliolosuhteissa jopa 100 vuotta.

Numeroitu taideteos —

Väre taidegrafiikka on sadan giclée -painetun taidevedoksen sarja. Jokainen vedos on numeroitu ja taiteilija Marianne Huotarin signeeraama.

Perinteistä inpiroitunut —

Huotari inspiroituu usein perinteistä, joita hän käsittelee kunnioittaen, mutta uudesta näkökulmasta tulevaan kurkottaen. Väre-kuvitus syntyikin tutustumalla Kansallismuseon rakennukseen ja sen historiaan. Väre-sarjan kuvioon Huotari sai innoituksen Kansallismuseon olemassa olevista freskoista sekä hyvin perinteisestä ja suomalaisesta ikimetsästä. Kuvituksen värit ja muotokieli ovat kuitenkin vahvasti tässä ajassa.