VÄRE KIRJANMERKKI

4,90 

Väre-kirjanmerkki on osa Kansallismuseon Väre-kokoelmaa, jonka kuvitus on Marianne Huotarin suunnittelema. Kirjanmerkki on kauniin beige-kultainen ja siinä on messinkinen rengas yläreunassa. Kirjojen lukeminen on perinne, jota rakastamme. Väre-kirjanmerkki on ilahduttava tapa merkata, mistä kohdin tarinaa jatkaa seuraavalla lukukerralla.

Väri: Beige, kulta
Koko: 5 x 16 cm

Varastossa


Ilmainen toimitus yli 100 euron ostoksille.
Useita turvallisia maksutapoja, myös osamaksu.
Palautusoikeus 14 päivää.


 

Kuvaus

“Kuvitus vie ajatukset orgaanisten siveltimenvetojen kansallisromanttiseen metsään, jossa voi nähdä primitiiviset ruukkuihin uurretut kuviot, muistojen uomat tekevissä kämmenissä sekä elämän väreet.”

– Marianne Huotari, keramiikka- ja tekstiilitaiteilija

Kansallismuseo x Marianne Huotari —

Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Marianne Huotari on suunnitellut Kansallismuseolle Väre-kuvituksen, josta on syntynyt kodintekstiileistä ja paperituotteista koostuva tuotesarja. Väre-tuotesarjassa ja kuvituksessa yhdistyy moni Finartelle tärkeä elementti: perinteet ja niiden arvostaminen ja uudistaminen, kaunis muotoilu, käsityö sekä suomalaisten muotoilijoiden esiin nostaminen.

Perinteet —

Kirjojen lukeminen on perinne, jota rakastamme. Väre-kirjanmerkki on ilahduttava tapa merkata, mistä kohdin tarinaa jatkaa seuraavalla lukukerralla.

Laatu ja Kauneus —

Väre-kirjanmerkki on osa Kansallismuseon Väre-kokoelmaa, jonka kuvitus on Marianne Huotarin suunnittelema. Kirjanmerkki on kauniin beige-kultainen ja valmistettu Suomessa.

Perinteistä inpiroitunut —

Huotari inspiroituu usein perinteistä, joita hän käsittelee kunnioittaen, mutta uudesta näkökulmasta tulevaan kurkottaen. Väre-kuvitus syntyikin tutustumalla Kansallismuseon rakennukseen ja sen historiaan. Väre-sarjan kuvioon Huotari sai innoituksen Kansallismuseon olemassa olevista freskoista sekä hyvin perinteisestä ja suomalaisesta ikimetsästä. Kuvituksen värit ja muotokieli ovat kuitenkin vahvasti tässä ajassa.