EIJA RASINMÄKI – KÄSINKUDOTTU ELÄMÄ

32,00 

Eija Rasinmäki – Käsinkudottu elämä on kirja Finarten toisen perustajan, tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen työstä ja elämästä. Mattotaiteilija Eija Rasinmäki tunnetaan räsymaton uudistajana. Hänen kädenjälkensä näkyy tuhansien kotien lattioilla arvostettuina ja ihailtuina mattoina.

Eijan visio oli 1975-luvun alussa kehittää räsymatosta design-tuote. “Otin käsiini langat ja kuteet, joihin päätin puhaltaa henkeä, luoda perinteisiin uutta virtaa.”

Eijan ura on esimerkki siitä, miten voi saavuttaa käden ja sydämen yhteistyönä aikana, jolloin naisyrittäjä oli vielä harvinaisuus. Viisikymmenvuotisen uran yrittäjänä tehnyt Eija kertoo, kuinka hän onnistui yhdistämään kansainvälisen työn arkeen lasten kanssa, läpi talouden ja yhteiskunnan muutosten.

Löydä Eija Rasinmäen uniikkeja tekstiilejä Finarte x Kutomo Rasinmäen The Heritage Collection -kokoelmasta.

Kirjoittaja: Ulla-Maija Sievinen


Ilmainen toimitus yli 100 euron ostoksille.
Useita turvallisia maksutapoja, myös osamaksu.
Palautusoikeus 14 päivää.


Tuotetunnus (SKU): 9789529450374 Osastot: , ,
 

Kuvaus

“Otin käsiini langat ja kuteet, joihin päätin puhaltaa henkeä, luoda perinteisiin uutta virtaa.”

– Eija Rasinmäki, tekstiilitaiteilija

Kansallismuseo x Marianne Huotari —

Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Marianne Huotari on suunnitellut Kansallismuseolle Väre-kuvituksen, josta on syntynyt kodintekstiileistä ja paperituotteista koostuva tuotesarja. Väre-tuotesarjassa ja kuvituksessa yhdistyy moni Finartelle tärkeä elementti: perinteet ja niiden arvostaminen ja uudistaminen, kaunis muotoilu, käsityö sekä suomalaisten muotoilijoiden esiin nostaminen.

Laatu ja kauneus —

Väre-servietit ovat osa Kansallismuseon Väre-kokoelmaa, jonka kuvitus on Marianne Huotarin suunnittelema. Pakkaus sisältää 20 serviettiä ja on Havin Suomessa valmistama.

Käytännöllistä kauneutta —

Väre -servietit ovat käytännöllinen ja kaunis tapa tuoda kattaukseen jotain uutta luoden ripauksen juhlatunnelmaa.

Perinteistä inpiroitunut —

Huotari inspiroituu usein perinteistä, joita hän käsittelee kunnioittaen, mutta uudesta näkökulmasta tulevaan kurkottaen. Väre-kuvitus syntyikin tutustumalla Kansallismuseon rakennukseen ja sen historiaan. Väre-sarjan kuvioon Huotari sai innoituksen Kansallismuseon olemassa olevista freskoista sekä hyvin perinteisestä ja suomalaisesta ikimetsästä. Kuvituksen värit ja muotokieli ovat kuitenkin vahvasti tässä ajassa.