Miksi rakastamme kierrätettyä puuvillaa?

Olemme jo Finarten alku-ajoista, vuodesta 1985 lähtien, uskoneet kierrätettyjen materiaalien olevan parhaita. Maailman luonnonvaroista huolehtiminen on meille tärkeää, ja siksi haluamme olla aktiivisesti mukana vähentämässä maapalloamme kuormittavaa jätemäärää.

Kierrätetty materiaali

Kierrätetty puuvilla saadaan teollisuuden leikkuuylijäämästä, joka muuten päätyisi tuhottavaksi. Tekstiilimateriaalit rouhitaan pieneksi silpuksi, jonka jälkeen se kehrätään uudelleen koneellisesti langaksi. Suurin osa kierrätetystä puuvillasta tulee tuotannon ylijäämästä. Vuosittainen arvio tekstiilijätteestä koko maailmassa on noin 12 biljoonaa kiloa. Energian ja veden kulutus laskee huomattavasti tuotteen valmistuksessa, kun käytämme kierrätettyä materiaalia.

Tiesitkö, että puuvillan kasvattaminen yhden kilon verran vaatii 11 000 litraa vettä? Toisin sanoen kierrätetystä puuvillasta valmistettu 1 kg:n painoinen matto säästää luonnoltamme 11 000 litraa vettä – ja tämä onkin yksi tärkein syy, miksi käytämme kierrätyspuuvillaa.

Tuotanto ja perinteet Intiassa

Tuotantomme sijaitsee Intiassa, missä suuri osa tekstiiliteollisuudesta sijaitsee. Periaatteemme on, että kaikissa puuvilla- ja puuvillasekoitematoissamme käytetään vain jo valmiiksi olemassa olevia materiaaleja. Tekstiilimme kudotaan käsin Intiassa. Haluamme, että tuotantomme tapahtuu paikallisesti lähellä raaka-aineita. Haluamme myös säilyttää paikallisia perinteitä, yhdistää niitä pohjoismaalaiseen muotoiluun ja näin luomaan uudenlaista, yhteistä näkemystä globaalista käsityötaidosta.

Puuvillaiset räsymattomme kudotaan Biswan-nimisessä kylässä. Räsymattojen paksu kude on peräisin kangasrullien hulpioreunoista.

Painetut mattomme taas valmistetaan maailman “kierrätyshubina” tunnetussa Panipatin kylässä. Nämä matot kudotaan kierrätyspuuvillalangasta, jonka raaka-materiaali on peräisin vaateteollisuudesta.